Musikk og lyddesign til ny podcastserie

Starter det nye året med en ny publikasjon: «Historiske skildringer» er 8 podcaster der skuespiller Tore B. Granås gir oss fortellinger som jeg har fått lov til å ramme inn med musikk og lyddesign. Etter fortellingen til Tore inviterer podcastvert Håvard Zeimer til en fagprat om historien.

«Historiske skildringer» kommer hver tirsdag i 8 uker. Første episode publiseres i dag, 9. januar.

«Historiske skilderinger» forteller historier fra Trøndelag – både fra steinalderen og fra siste verdenskrig. Serien henter alle sine historier fra facebooksiden Historietimen – en side som lages av seksjon kulturminner i Trøndelag fylkeskommune.

Podcasten kan høres på alle platformer for podcast (Spotify, iTunes m.m.)

Steinalderjegerne  – del 1 av 2  Fylkespodden

Bli med tilbake til steinalderen og hør om det som sannsynligvis var den tidligste befolkningen i Trøndelag. Steinalderjegerne jaktet blant annet på reinsdyr, og de du får høre om i denne episoden holdt til i Trollheimen og Oppdalsfjella. – Jakt er grunnlaget for overlevelse i dette området, og det ble tidlig kjent at området hadde rike ressurser, sier arkeolog i Trøndelag fylkeskommune, David Berg Tuddenham. Fagpersoner som bidrar i denne episoden er Anne Haug og David Berg Tuddenham ved seksjon kulturminner i Trøndelag fylkeskommune. Fylkespodden – Historiske skildringer fra Trøndelag er en serie i åtte deler produsert av Trøndelag fylkeskommune. Serien er laget i samarbeid med seksjon kulturminner i fylkeskommunen. Denne seksjonen jobber blant annet med formidling av kulturarv i fylket. Medvirkende i serien er Tore B. Granås, Anna Josefine Kvaløsæter, Ketil Hustad og Håvard Zeiner.  Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.