Ketil som musiker – utstyrsliste

Ketil er keyboardist og klarinettist. Som keyboardist spiller han mest innenfor pop/rock-sjangeren, men han tar også oppdrag med musical-låter og musikk fra et klassisk repertoir med god innøvingstid.
DSC00593

Instrumenter:

Synther:
1 Clavia North Stage (masterkeyboard)
1 Clavia North Wave
1 Prophet `08
1 Korg PolySix
1 Roland JX 3P
microKorg (med vocoder)
NI Komplete 10 (plug-in synther)
Akai APC 40 (controller)
Software:
Mainstage
Logic Pro
Ableton Live
Reason

Klarinetter: Ketil spiller Buffet klarinetter og har både Bb og A-klarinetter.

Ketil har spilt piano siden han var 8 år og klarinett siden han var 12 år. Som pianist startet han som klassisk pianist, men i 1981 kjøpte han sin første synth – en Korg PolySix. Da var det gjort – livet som bandmusiker hadde startet. På 80-tallet tok Ketil musikkutdanningen sin på Universitetet i Oslo samtidig som har levde et liv som freelancemusiker. Han var orkesterleder for BI-revyen i mange sesonger, turnerte med diverse friteatergrupper og var medlem i band som Bjelleklang og 4 Får.

Som klarinettist fikk Ketil jobb som militærmusiker i Divisjonsmusikken i Halden i 1981 – 82. Da hadde han avtjent førstegangstjenesten i Gardemusikken som 1. klarinettist i 1979 (en kontingent som spilte inn 2 plater). Ketil tok sin master i musikkvitenskap med klarinett som hovedinstrument i 1987. Han gikk i lære hos Josef Hrbacek og Tove Bratbakk.

Se Ketil i aksjon:

Med Trondheim Storband

Med Svevestøv: